יום העצמאות: פיתות ביתיות מאת השף חיים בורנשטיין

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

בימים אלו שעדיף לא לצאת מהבית ואתם לא מתכוונים לוותר על מנגל גם אם זה במרפסת עם המשפחה הגרעינית בלבד.

וכל 'על האש' ישראלי טוב הולך עם פיתות, אז בשביל זה אני כאן.

יופי, אז תראו.. להכין פיתות בבית זה באמת לא כזה מסובך וברגע שקולטים את הפטנט אתם תפסיקו לקנות בחוץ… אבל, ויש כאן אבל חשוב מאוד! חייבים להקפיד על הכללים! והכל אני ישתדל לתת בצורה מאוד מפורטת כדי שגם תוכלו להעסיק את עצמכם ואת הילדים בקסם המיוחד שקורה בתנור כשהבצק פשוט מתנפח ונהיה הכיס היפה הזה.
אז בואו נתחיל קודם במתכון ואז נתקדם לאט לאט.

בצק לפיתות (12-15 פיתות)

מצרכים:
1 ק"ג קמח לבן מנופה
15 גר' שמרים יבשים
30 גר' סוכר
10 גר' מלח
מעט שמן זית
600 מ"ל מים חמימים

אופן ההכנה:

חשוב מאוד לעבוד לפי הכללים המדויקים.

1) בתוך המים החמימים נערבב היטב את הסוכר והמלח.

2) לקערת המיקסר נכניס את הקמח והשמרים ונערבב היטב כ 2-3 דקות.

3)נוסיף את המים ומעט שמן זית לקערה וללוש טוב טוב, שימו לב הבצק אומר לצאת מעט רך, אך לא דביק.. הלישה אמורה לקחת לפחות 10 דקות!

4) בסיום הלישה ניתן לזלף מעט שמן זית זית בפינת הקערה כדי שיהיה לכם קל להוציא את הבצק החוצה.

5) נותנים לבצק לנוח כשעה להתפחה בטמפרטורה רגילה, או לילה במקרר (אם יש לכם זמן זה עדיף)

6) על משטח מקומח היטב מרדדים את הבצק שעלה אחיד בעובי של 5 מ'מ בערך.. קורצים עיגולים בגודל של פיתה ונותנים לזה עוד קצת לנוח.

7) מחממים תנור לחום של 230 מעלות. ומכניסים לתנור תבנית הפוכה. התבנית חייבת להיות חמה מאוד!
8) כשהחום של התנור מגיע למקסימום מקמחים מעט את התבנית ההפוכה החמה, ומניחים עליה 4 עיגולי בצק
מכניסים לתנור, מחכים 3 דקות והופכים את הפיתה לצד השני, לעוד 2 דקות, מוציאים מהתנור ומניחים על מגבת לקירור.

זהו! יש לכם פיתות מצוינות וטובות.

ואם כבר הכנתם כמה פעמים ואתם טובים בזה, ורוצים לשדרג, זה מעולה
הנה כמה רעיונות לשידרוג.
אתם יכולים להעשיר את הבצק בעגבניות יבשות קצוצות, או בבזיליקום קצוץ, שום, עשבי תיבול וכל מה שאתם אוהבים…
אז בהצלחה!! ובתאבון.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

דילוג לתוכן