שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מתכון לשבת: תמיד אהבתי לאכול דגים שלמים על הפילה, הטעם של העצם והראש תמיד מוסיף טעם עמוק יותר ועשיר.

במתכון הזה אני משלב מעט גינג'ר שמוסיף חידוד לטעמים של הדג.
פשוט, קל, וכיף לאכול.

דניס בגינג'ר וירקות. שף חיים בורנשטיין – מצרכים:

3 דגי דניס במשקל של חצי קילו כל אחד, (אפשר גם לברק או ברמונדי)
1/2 כרישה פרוסה לעיגולים
1 בצל לבן פרוס דק
1 עגבניה פרוסה דק
3-4 שיני שום חצוים
1 סלרי קצוץ
צרור כוסברה קצוץ דק
ענף טימין קצוץ דק
חצי פלפל צילי אדום
2 ס"מ ג'ינגר קצוץ לקוביות קטנות
חצי לימון פרוס דק
שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
טוסקנה

אופן ההכנה:

משרים את הדגים השלמים במלח גס וקצת מיץ לימון בקערה למשך 10 דקות.

מסדרים בתבנית את הבצל, הכרישה, העגבניה והשום, מזלפים שמן זית ומעט מלח גס ושמים בתנור בחום של 200 מעלות למשך 10 דקות. בינתיים נשים את שאר המצרכים בקערה אחת נערבב טוב עם שמן זית מלח ופלפל שחור גרוס ומערבבים טוב!

מוציאים את התבנית מהתנור מסדרים על הירקות הקלויים את הדגים מפזרים בתבנית ובתוך הבטן של הדג את כל שאר הירקות המתובלים ומפזרים מעל כל דג טוסקנה ופרוסת לימון ושמן זית בנדיבות.
מכניסים לתנור לחום של 180 מעלות למשך 25 -30 דקות!

בתאבון!

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן