נוכח המלצות גורמי המקצוע, שר הבריאות יולי (יואל) אדלשטיין הנחה היום (שלישי, 19.5.20) את מנכ"ל המשרד משה בר סימן טוב ואת המשנה למנכ"ל משרדו, פרופ' איתמר גרוטו, לפרסם את מתווה הפתיחה של אולמות וגני אירועים החל מ 14 ביוני. זאת, כחלק מהמדיניות לשחרור המשק והחזרת הענפים השונים לפעילות.
משרד הבריאות: פתיחת האולמות וגני האירועים תוכל להתקיים רק בהתאם למילוי ההנחיות הבאות:
א. ניהול ובקרה:
1) ימונה ממונה קורונה לכל אירוע שיהיה אחראי על קיום הכללים באירוע.
2) יתקיים רישום של אורחים בכניסה לאירוע.
3) האולם ידע ליצור קשר במידת הצורך באמצעות הודעת טקסט עם כלל האורחים באירוע ככל שיתגלה שנכח באירוע חולה קורונה. יצירת הקשר עם האורחים, ככל שתידרש, תהיה בהתאם להנחיות משרד הבריאות.
ב. הנחיות לעניין המתחם:
1) הנהלת האולם תציב סימון ושילוט לפי הנחיות משרד הבריאות, לרבות לעניין שמירת ריחוק חברתי של 2 מטרים בעמידה , סימון מרחק בכניסה למתחם למניעת התקהלות ועוד.
2) טרם האירוע ובמהלכו יתבצע חיטוי משטחים פנימיים באופן תדיר.
3) יתבצע ניקיון וחיטוי מוגבר של מתחמי השירותים באופן תדיר שלא ייפחת מאחת לשעה.
4) יוצבו עמדות עם חומרי חיטוי במתחם, ובפרט בכניסה ובסמוך לשירותים.
ג. הנחיות לעניין האורחים והעובדים:
1) מגבלת אנשים באירוע בכל רגע נתון תהיה לפי 2 מ"ר לאורח, ובלבד שמספר האורחים באולמות שלפי רישיון העסק יכולים להכיל יותר מ-200 אורחים, לא יעלה על 85% מהמותר לפי רישיון העסק . החישוב יתבצע לפי כלל שטח העסק, ללא שטחים תפעוליים וחנייה.
2) תשאול כלל העובדים והאורחים באירוע טרם כניסה לאירוע לגבי מצבם הבריאותי. לא תותר כניסה למי שלא השיב בשלילה על השאלות בתשאול.
3) יימדד חום בכניסה לכל האורחים והעובדים, ככל הניתן. בעלי חום של 38 ומעלה לא יורשו להיכנס.
4) שמירה על קפסולות עובדים, ככל הניתן.
5) העובדים באירוע העוסקים בתחום ההסעדה, יעטו מסיכות בכל עת, ויקפידו על רחיצת ידיים באופן תדיר.
6) האורחים באירוע יעטו מסיכות בכל עת, למעט בזמן אכילה ושתייה.
7) בין פלטות השולחנות יישמר מרחק של 1.5 מטר.
8) ההושבה באירוע תתבצע כך שמשפחות גרעיניות יישבו באותם שולחנות, ככל הניתן.
9) יוקם אזור הושבה נפרד לאוכלוסיות אורחים בסיכון (בהתאם להנחיות משרד הבריאות).
10) ריקודים באירוע מותרים, אך מומלץ כי אוכלוסיות בקבוצת סיכון לא ישתתפו בריקודים. יובהר כי ייתכנו שינויים בהנחיה זו בהתאם להתפתחות מצב התחלואה.
11) באירועים בהם מנות המזון לא מוגשות לשולחן האורחים, ניתן להפעיל מזנון אוכל מרכזי, ובלבד שהגשת המזון לצלחת האורח תיעשה על ידי איש צוות.
אדלשטיין: "לצד אי התפשרות על הנחיות משרד הבריאות, השאיפה היא לתת אוויר לנשימה ככל הניתן ובמהירות האפשרית לעצמאים. זה מגיע להם, זה מגיע למשק הישראלי. לצד זה אני מבקש להדגיש את האחריות של בעלי העסקים להקפיד על ההנחיות. רק כך נוכל להמשיך בפתיחת המשק בלי לפגוע בבריאות".