לכבוד שבת: ברווז שלם בגלייז דבש וג'ינגר

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

לקראת שבת אני מפנק אותכם במתכון שווה במיוחד שאני באופן אישי הכנתי אותו עם ברווז שלם, אתם יכולים לעשות גם אם עוף רגיל.
המתכון הוא די פשוט וקליל והתוצאה הסופית היא פשוט נהדרת!

ממש עונג שבת אמיתי..

ברווז שלם בגלייז דבש וג'ינגר, מצרכים:

1 ברווז שלם בגודל 2.5 ק'ג
(אפשר גם עם עוף גדול)
3 יח' תפו'א בינוני
2 ראשי שום שלמים ונקיים

לגלייז:
3 כפות דבש
1 כף סוכר חום
5 ס'מ ג'ינגר טרי קצוץ דק לקוביות
1/2 פלפל צילי אדום קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
1 כף רוטב סויה
1/2 כוס מים
כפית מלח דק
כפית פלפל שחור גרוס
מעט כמון
(בעוף להוסיף מעט שמן זית)

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל210 מעלות,
כשהתנור חם מכניסים לתוכו את הברווז השלם בתבנית למשך כ 10 דקות (ללא שום תבלינים).

בינתיים מכינים את הרוטב,
למחבת גדולה חמה נתחיל להכניס לפי הסדר הבא, סוכר חום ומערבבים עד לקבלת מעט קרמל..
מוסיפים את הדבש עד שנהיה מעט נוזלי,
מוסיפים את הג'ינגר, שום כתוש, הצ'ילי, הסויה והמים מערבבים היטב לקבלת רוטב אחיד, מוסיפים את התבלינים וטועמים, מתקנים תיבול לפי הצורך.

מוציאים את הברווז מהתנור מורחים עליו באהבה את הרוטב המוכן,
מסדרים לצידו את התפו"א והשום השלם מכסים היטב בנייר כסף ומכניסים לתנור חם על 150 מעלות למשך שעתיים וחצי.
בתאבון א גוטן שאבע'ס שף!

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

דילוג לתוכן