מתכון קליל לצהריים: טוסקנה פרגית

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

אז אנחנו אחרי החג, עמוסים באוכל טוב.. קחו לכם מתכון קליל ונחמד שמעולה לצהריים או ערב או כל פינוק אחר… טוסקנה היא מחוז גדול באיטליה, משם יצאו המון בשורות קולינריות לעולם. אחד המובחרים שבהם הוא תערובת התבלינים 'טוסקנה' שמערבת בתוכה כמעט 20 סוגי של עשבי תיבול מיוחדים.

הטוסקנה טובה במלא דברים, כאן  על הפרגית הוא פשוט מושלם והשומר הצלוי רק עושה לו טוב! – שף חיים בורנשטיין

מצרכים:

200 גר' פרגית ללא עצם
2 יח' שומר יפים וגדולים
2 יח' גזר
כ 10 גר' טוסקנה (יש להשיג בכל חנות תבלינים)
מעט מלח
פלפל שחור גרוס
שמן זית 
ענף טימין


אופן ההכנה:

עושים מכל התבלינים מרינדה עם שמן זית  ומכניסים לתוך את הפרגיות ושמים להשרות כחצי שעה.

בינתיים ניקח את השומר והגזר נחתוך לחצי לאורך נמרח בשמן זית נתבל במעט מלח ופלפל ונכניס לתנור על חום של 190 מעלות למשך כרבע שעה.

נוציא את הפרגית מהמרינדה ונשים את הפרגיות בתנור על 180 מעלות כ 20 דקות.

נסדר את הפרגיות מעל הירקות הצלויים ו… בתאבון!!

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן