הילדים חוזרים לשגרה הברוכה, אחרי חופשה ארוכה מלאת מרץ ושמחת חיים. כדי להמתיק את החזרה למסגרת, הכניסו להם לתיק לגן ולבית הספר, הפתעה חמה, מתוקה ומלאת אהבה.
מתכונים מפנקים באדיבות עלית:
לחמניות במילוי שוקולד
כמות: 12-15 יחידות | רמת קושי: בינוני | זמן הכנה: 3 שעות
לבצק:
500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח
10 גרם (2 כפיות) שמרים יבשים
240 מ"ל (1 כוס) חלב
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
45 מ"ל (3 כפות) שמן
1 ביצה L
1/2 כפית מלח
למילוי:
200 גרם שוקולד מריר עלית
100 גרם חמאה
להברשה:
ביצה טרופה
לקישוט:
שומשום
אופן ההכנה:
1. בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, חלב, סוכר, שמן, ביצה ומלח ולשים במשך 10-12 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד שמתקבל בצק אחיד.
2. מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק במשך כשעה או עד שהוא מכפיל את נפחו.
3. מילוי: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים חמאה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי.
4. מערבבים היטב עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
5. מצננים את תערובת השוקולד במקרר במשך כחצי שעה או עד שהיא מגיעה למרקם נוח למריחה.
6. על משטח מקומח מחלקים את הבצק התפוח ל-12-15 יחידות.
7. מרדדים כל חלק למלבן קטן, מורחים מלית ומגלגלים לרולדה הדוקה. מגלגלים את הרולדה סביב עצמה (צורת שבלול) ומניחים את הלחמניות המעוצבות במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
8. מכסים את הלחמניות ומתפיחים במשך כחצי שעה או עד שהן כמעט מכפילות את נפחן.
9. מחממים תנור ל-170 מעלות.
10. מברישים את הלחמניות התפוחות בביצה טרופה בעדינות ומפזרים שומשום.
11. אופים במשך 15-20 דקות או עד שהלחמניות תפוחות, זהובות ויציבות למגע.
12. מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים.
טיפים ושדרוגים:
• במקום שוקולד מריר אפשר להשתמש בשוקולד חלב באותה כמות.
• במקום שומשום אפשר לקשט את הלחמניות בפרג, אגוזים קצוצים, קוקוס וכו'.
חטיפי גרנולה-שוקולד מריר
חטיפי אנרגיה פריכים ומתוקים שקל מאוד להכין בבית ולשלוח עם הילדים לגנים או לבית הספר. אם אורזים אותם בנייר פרגמנט (אפשר גם עם מדבקות!) הם ישמרו היטב בתיק ולא ידבקו לדברים אחרים.
רכיבים:
רבע כוס שמן קוקוס
כפית תמצית וניל
2/3 כוס סילאן תמרים
1 כף חמאת בוטנים
2.5 כוסות קוואקר גס (לא טחון)
חצי כוס אגוזי פקאן
חצי כוס שקדים שלמים
שליש כוס חמוציות
חצי חבילת שוקולד מריר (50 גר')
הכנה:
מערבבים בסיר קטן: שמן, תמצית וניל, סילאן וחמאת בוטנים עד שהתערובת חמימה ואחידה (לא צריך להרתיח, רק לבחוש).
מערבבים בקערה את שיבולת השועל והפירות היבשים. שופכים מעליה את תערובת הסילאן ומערבבים היטב עד שהתערובת נראית אחידה.
קוצצים את השוקולד המריר לחתיכות גדולות (כל קוביה צריכה להתחלק לבערך 4 חתיכות). מערבבים לתוך התערובת. התערובת צריכה להיות קרירה בשלב הזה כדי לא להמיס את השוקולד.
משטחים את התערובת בתבנית מרובעת ומכוסה בנייר אפייה. כדי להדק ולשטח את התערובת בצורה אחידה מומלץ לכסות מלמעלה בשכבה נוספת של נייר אפייה וללחוץ את תערובת הגרנולה עם כוס.
מכניסים לתנור ואופים בחום של 180 מעלות כ-25 דקות, עד שהעיסה משחימה ומתקשה.
מוצאים מהתנור ומקררים.
כשהתערובת קרה לגמרי חותכים בעזרת סכין חדה למלבנים. אפשר לקרר את התבנית קצת במקפיא כדי להגיע לקירור מלא יחסית מהר.
הערות ותוספות:
*שומרים בקופסת פלסטיק אטומה במקרר כדי לשמור על פריכות הגרנולה.
*כדי לגוון את המתכון אפשר להוסיף גם 2 כפות זרעי צ'יה (שמכילים אומגה 3) או שומשום (מקור טוב לסידן).